Çimen Et - 0(332) 712 22 33 - 713 66 04
Değerli Besiciler Et Dostlarımız
Sizlere Bu Web Sayfasında Tüketici Temsilcisi Olarak Görev Yaptığımız Besiciler Et Ailesinde, Çalışan Veteriner Hekim Olarak “Sizlerin Sağlığına Ne Kadar Önem Verdiğini Gösteren” Çalışmaları Özetlemeye Çalışacağız.
Besiciler'in Ürünlerinin Temel Hammaddesi Olan Büyük Baş Hayvanlar Anadolu'nun Çeşitli Bölgelerinde Sözleşmeli Besicileri Vasıtasıyla Ve Onların Sağlıklarını İzlemekle Yükümlü Veteriner Hekimlerimizin Gerekli Tıbbi Bakımlarını Yaparak Ve Besi Süresi İzlenerek Tamamen Doğal Ortamlarda Yapılır. Bu Arada Hayvanlardan İnsanlara Geçme Olasılığı Olan Tümüne ‘'Zoonos'' Adıyla Adlandırdığımız Hastalıklara Karşı Proflaktik ‘'Koruyucu'' Önlemler Alınarak Sağlıklı Bir Şekilde Besiye Hazırlanırlar. Bu Hastalıklar Sırasıyla Bakteriyel Orjinli Olanlar, Viral Orjinli Olanlar, Paraziter Orjinli Olanlar Mantarlar Ve Küfler Olarak Sınıflandırılabilir.
Bakteriyel Ve Virutik Orjinli Olanlara Örnek: Tüberkiloz (Halk Arasındaki Adı Verem), Anthrax (Dalak Hastalığı), Tetanos , Burusellos, Aktinomikos, Koyun Çiçeği, Tularemi, Yanıkara, Şap, Sığır Vebası, Kuduz.
Paraziter Orjinli Olanlara Örnek: Tenyalar, Toksoplazmalar, Fasciola, Hepatica, Ornitozis.
Mantarlara Bazı Örnekler: Aspergillus, Toksijen Mantarlar, Klodyosporyum Grubu Vb...
Ayrıca Kasaplık Hayvanlarda Görülen Patalojik Ve Fizyolojik Bazı Değişiklikler Nedeniyle Etin Gerek Genel Görünümü Gerekse Kas Yapıları Olumsuz Etkilenir. Veteriner Hekim Kontrolü Olmadan Alınan Bu Ürünlerde İnsanları Ölüme Kadar Götürebilen Zehirlenmeler Meydana Gelebilir.
Besiciler et Ailesinin Veteriner Hekimleri Olarak Yetiştirme Ve Besi Döneminde Yukarıda İsim Olarak Belirtilen Hastalıkların Yanında Organik Olarak Meydana Gelebilecek Tüm Hastalıklara Karşı Önlem Almakla Görevliyiz.
Besi Döneminde Özel Rasyonlarla Ve Tamamen Doğal Beslenen Büyük Ve Küçükbaş Hayvanların Besi Durumları Sürekli İzlenmektedir. Kesim Öncesi Entegre Kuruluşumuzun Veteriner Hekimlerimizce Son Olarak Canlı Muayeneleri Yapılır Ve Sonra Kesime Gönderilir. Kesim Sırasındaki Bu muayenelerin Karkas Hale Gelen Gövdeler Ve İç Organlar Tekrar Kontrol Edilir. Buradaki Kesim Ve İşletme Hijyeni İçin Görev Biz Veteriner Hekimlere Düşmektedir. Kesimi Takiben Karkas Gövdeler Soğuk Dinlendirme Bölümüne Alınır. Rigormortis Oluştuktan Sonra Soğuk Depolarda Muhafazaya Alınır. Daha Sonra Mağazalara Gönderilmek Üzere Soğuk Zincirin İkinci Halkası Olan Frigorifik Araçlara Alınır. Mağazalara Gönderilen Et Ve Ürünlerini 0 , +1 Derecede Muhafaza Edilir. Mağazaların Her birinde Veteriner Hekimlerimizin Kontrolünde Et İşleyen Deneyimli Profesyonel Kadromuzun Özenli Ve Hijyen Kurallarına Uyarak Hazırlanan Ürünler Tencerenize Koyacağınız Porsiyonlama Şekline Getirilmektedir. Ayrıca İş Yerlerimizin Kontrolleri Resmi Makamlarca da Periyodik Olarak Yapılmaktadır.
Biz Besiciler et Ailesi Olarak Bu Kontrolleri Tüketiciye Ve Onun Sağlığına Yapılması Gerekli Bir Fonksiyon Olarak Görüyoruz. Tüketici Temsilcisi Olarak Görev Tapan Veteriner Hekimlerimiz Tüketicinin Her Türlü Şikayetini Objektif Ve Bilimsel Kriterlere Uygun Olarak Araştırır Sonuçlandırır İlgilisine Labaratuvar Sonuçları İle İlgili Bilgi Vermekle Yükümlüdür.
Veteriner Hekimlerimizin Görevi Hijyenik Ve Sağlıklı Ürünün Tüketimine Kadar Olan Sürede Devam Eder Ve Sonlanır